Feestzanger Linders uit Oldenzaal komt nieuw single: ‘Zing maar mee met mij’

OLDENZAAL – Feestzanger Linders komt begin maart met een nieuwe single ‘op de markt’. De titel van het nieuwste nummer van de Oldenzaalse zanger, die in het dagelijkse leven Tom Linders heet, luidt: ‘Zing maar mee met mij’.  

Volgens Linders is het een „een meezinger met een stukje hardstyle op het eind,  precies wat jongeren én volwassenen leuk vinden.”

Het is voor Linders zijn tweede single. Zijn eerste was ‘Liefde van mijn leven’. Linders (28) begon al op zijn zestiende met zingen en maakte furore als de Oldenzaalse Jan Smit. 

Over een andere boeg

Hij heeft het nu over een andere boeg gegooid. Hij noemt zich Feestzanger Linders. „Ik wil dus feest maken, alles zingen van Jannes tot Jan Smit. Veel optreden, zingen, presenteren en evenementen organiseren, bijvoorbeeld Hollandse avonden”, zei hij al eerder in deze krant.

Tom linders, Bulldata.nl,

Voor Oldenzaalse feestzanger Tom Linders is dag van morgen nú gekomen

OLDENZAAL – Het is een van zijn favoriete nummers: ‘Als de morgen is gekomen’. Die dag van morgen, oftewel de toekomst, die gaat Tom Linders anders invullen. Niet meer als de Oldenzaalse Jan Smit, maar als Feestzanger Linders. „Klaar voor een nieuwe start, ik heb er zin in.”

et was een tijdje stil rond zijn persoon, maar die periode is geweest, als het aan de 27-jarige zanger ligt. Zelf noemt Tom Linders de periode die hem veel te lang duurde, ellendig. „Problemen met mijn stem, een flink overgewicht waardoor ik weinig lucht kreeg en in paniek kon raken. Ach, samenvattend zat ik gewoon niet goed in mijn vel.” Kwamen ook nog trieste omstandigheden bij. „Ik verloor een oom, een neefje en een andere oom. En  ook nog mijn opa. Het was allemaal te veel, denk ik nu.”
Optreden voor duizenden mensen tijdens de Boeskool, in Raalte en in Goor. Dat waren echt hoogtepun­ten

Op het podium stond hij veel te weinig. En Tom Linders wás zo verknocht aan het podium. „Hier kijk”, zegt hij, en hij showt een foto op zijn mobieltje. Een foto van een zingende Linders tijdens het Boeskoolfeest. „Genieten, een volle markt. Maar ook tijdens de Stoppelhaene in Raalte en tijdens het school- en volksfeest in Goor trad ik op voor duizenden mensen. Dat zijn echt hoogtepunten.” 

De Oldenzaalse Jan Smit

Zestien jaar was hij toen hij begon. Iemand hoorde zijn stem en noemde hem de Oldenzaalse Jan Smit. Wie hem hoorde zingen, dacht inderdaad meteen aan de zanger uit Volendam. „Ik had op een bepaald moment twaalf boekingen in een maand, drie in een week.” Een mindere periode zette hem met beide benen op de grond. Nu lijkt alles weer op z’n plek te vallen voor Linders. Hij heeft sinds vier maanden een relatie met Priscilla, de twee gaan samenwonen. „Ik ben een kilo of 15 afgevallen. Heb veel gewandeld, at ’s morgens een crackertje, en ’s avonds kreeg ik van het Koetsiertje rijst met kip. Mijn stem is helemaal terug. Onlangs trad ik op in Lemselo. Dat ging zo goed dat ik meteen dacht: ik ga er weer voor!” Er komt zelfs een eigen single aan. Titel: ‘De liefde van mijn leven’. 

Ik wil feest maken, alles zingen van Jannes tot Jan Smit

Tom Linders, zanger

Het bedrijf Bulldata.nl van Ruben Hendriks gaf hem een nieuwe website cadeau: feestzangerlinders.nl. „Ik wil dus feest maken, alles zingen van Jannes tot Jan Smit. Veel optreden, zingen, presenteren en evenementen organiseren, bijvoorbeeld Hollandse avonden.” Hij pakt het professioneel aan, gaat altijd op pad met een eigen geluidsman. „Het moet kloppen, van a tot z. En ooit wil ik weer op de Boeskool staan, prachtig lijkt me dat.” Het is duidelijk: voor Tom Linders  mag ‘de dag van morgen’ nu beginnen.

Liefde van mijn leven. Tom linders, Bulldata